Skip to content Skip to navigation

Kom de winnaars van de Factory of the Future Awards ontdekken

Kom de winnaars van de Factory of the Future Awards ontdekken

Op 6 februari 2019 is ons land opnieuw enkele maakfabrieken van de toekomst rijker, want dan worden immers voor de vijfde maal de Factory of the Future Awards toegekend.

“De awards vormen een erkenning voor Belgische maakdrijven die zich hier op een duurzame manier verankerden en erin slaagden om op een succesvolle manier te transformeren. Bedrijven die deelnemen worden door een team van experts uit de sector geauditeerd in zeven essentiële transformatiethema’s. Om in aanmerking te komen voor een Award, moet elke deelnemende onderneming minstens een score van 80% halen op iedere transformatie. De audit is bovendien erg verrijkend voor de kandidaat in kwestie: het bedrijf krijgt inzicht in de sterktes, zwaktes en de groeimogelijkheden van zijn productie, wat meestal leidt tot nieuwe kansen, interessante aanbevelingen en markante ideeën. Tijdens de voorbije vier edities bewezen al 20 Belgische ondernemingen dat ze de stap naar de toekomst hebben gezet en zij ontvingen dan ook een Factory of the Future Award. De transformatietrajecten van deze winnaars wisten de Belgische maakindustrie alvast te inspireren, want voor deze vijfde editie schreven zich meer dan 20 bedrijven in. Die ondergingen de afgelopen maanden een grondige audit. Diegenen die er het beste in slaagden hun productie te optimaliseren, belonen we met een Factory of the Future Award. Om te weten wie dat zijn, dient u de uitreiking op 6 februari 2019 bij te wonen. Maar we kunnen u alvast verklappen dat er tijdens de voorbije edities nooit zoveel winnaars waren als dit jaar”, verduidelijkt Geert Jacobs, Expert Innovation bij Agoria.

De uitreiking van de Factory of the Future Awards gebeurt dit jaar tijdens de eerste beursdag van Indumation.be.
“Indumation.be is de grootste technologiebeurs in ons land en vormt dus de ideale plaats om ons concept een mooie visibiliteit te geven. Bovendien zetten we steeds – ook dit jaar is dit niet anders – onze schouders onder deze beurs. Diverse Agoria-leden zijn trouwens als standhouder op Indumation.be aanwezig. Daarnaast levert de beurs heel wat inspanningen om de bezoeker te inspireren. De uitreiking van de Factory of the Future Awards past perfect in dat verhaal, want ze biedt de beursbezoeker de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de top van de Belgische maakindustrie. Alle oud-winnaars zullen eveneens de uitreiking bijwonen, waardoor een bijzonder netwerkmoment ontstaat. Wie van dichtbij een duidelijk beeld wil krijgen van de transformatieprojecten van de Factory of the Future Awards-winnaars kan deelnemen aan de Factory of the Future Roadshow: ook dit jaar zetten de winnaars hun deuren open tussen half maart en begin juni 2019 open voor geïnteresseerden uit de maakindustrie, met een gerichte focus op hun 3 beste transformaties. Mis deze exclusieve opportuniteit niet en schrijf u tijdens Indumation.be zeker in voor deze roadshow op de stand van Agoria”, schetst Geert Jacobs.

Wie de uitreiking van de Factory of the Future Awards wil bijwonen, kan zich registreren via deze link. Laat dit uniek event, dat heel wat inspiratie- en netwerkopportuniteiten biedt, niet aan u voorbijgaan en schrijf u vandaag nog in!