Skip to content Skip to navigation

Kick-off MindSphere World in België tijdens Indumation.be

Kick-off MindSphere World in België tijdens Indumation.be

Ook de lancering van MindSphere World Belgium vindt plaats op de beursvloer van Indumation.be. Internet of Things of kortweg IoT opent de deuren voor data-analyse, machine-to-machine-communicatie en innovatieve bedrijfsmodellen en belooft uit te groeien tot de drijvende kracht achter de toekomstige vooruitgang en productiviteit. De verwachting is dat tegen 2020 ruim 26 miljard ’dingen’ met elkaar in verbinding zullen staan.

Met het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere wil Siemens de voordelen van IoT toegankelijk maken voor alle industriespelers, zowel start-ups als multinationals. Het systeem laat namelijk toe om producten, fabrieken, systemen en machines met elkaar te verbinden. Via geavanceerde analytics kunnen vervolgens waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden data worden afgeleid, wat in een efficiëntere productie en een snellere innovatie resulteert. Tevens stimuleert het open Platform-as-a-Service-model van MindSphere een sterk partnerecosysteem.

Bovendien werd MindSphere World in het leven geroepen om het wereldwijde netwerk rond MindSphere optimaal uit te bouwen. Deze wereldwijde IoT-community maakt het voor ondernemingen mogelijk om het volledige potentieel van Internet of Things te benutten via de uitwisseling van kennis en best practices. Op 6 februari 2019 vindt tijdens Indumation.be de lancering van MindSphere World Belgium plaats. “Dit initiatief zorgt ervoor dat bedrijven hun krachten met elkaar kunnen bundelen, zodat ze samen kunnen vaststellen wat de totale mogelijkheden van IoT zijn. Op die manier blijven ze ook competitief. De Belgische community volgt de doelstellingen van zijn Duitse grote broer, maar speelt daarbij ook in op lokale noden. Ondertussen hebben al 13 lokale partners (bedrijven, hogescholen en universiteiten) ingetekend voor MindSphere World Belgium. Het betreft  Actemium, ATS, Cloostermans, Engie Fabricom, FESTO, Innovation Unplugged, Kuka, Rittal, Sick, Siemens, Thomas More, Van Hoecke Automation en Yazoom. Tijdens de kick-off op Indumation.be stellen we niet enkel de Belgische IoT-community voor, maar krijgen industrie- en IT-bedrijven tevens de kans om kennis en best practices uit te wisselen”, verduidelijkt Eddy Nelis, voorzitter van MindSphere World Belgium.