Skip to content Skip to navigation

Demonstraties

Demonstraties

Overzicht Indumation.be 2019

DEMOFABRIEK (KU LEUVEN)

De M-group demonstreert hoe waarde tot stand komt uit interconnectiviteit tussen maakmachines. Een demonstratiefabriek verwerkt symbolisch grondstoffen tot een eindproduct in een tweetal bewerkingen met een symbolisch machinepark. De bewerkingen, vragen, afhankelijk van de grondstof, een bepaalde kost of duren een bepaalde tijd die willekeurig varieert. Het gedrag van elke machine wordt door een algoritme "geleerd". U kan de machines zelf verstoren of onderbreken en zal dan zien hoe het algoritme de andere taken zal omleiden over de werkende machines en steeds voor de meest gunstigste balans kiest tussen kost en totale bewerkingstijd.

CASE MARIASTEEN (SIRRIS)

Cobots zijn één van de vele technologische hulpmiddelen die Mariasteen verkent om werknemers met beperkte inzetbaarheid jobkansen te bieden. Redenen zoals het ontbreken van fijne motoriek, een vaste hand, de functionaliteit van één hand of het kunnen gebruiken van een derde hand zorgden ervoor dat zij bij de eersten in België waren om cobots in te zetten ter ondersteuning van haar werknemers. Samen met Sirris ontwikkelden ze een collaboratieve robot die hun werknemers bijstaat bij de uitvoering van hun taken.

PHOTOBOOTH (UGENT – Campus Kortrijk)

Kom een foto nemen van uw bezoek aan Indumation 2019 via deze laagdrempelige, attractieve en interactieve opstelling op basis van nieuwe digitale technologieën!

DEMO VIRTUAL COMMISSIONING (UGENT – Campus Kortrijk)

Virtual Commissioning behelst een uitgebreide testfase van de originele industriële stuurprogramma’s, bedoeld voor de uiteindelijke productiemachine of -installatie, op een virtuele replica. In eerste instantie verkort dit de implementatietijd voor nieuwe en aangepaste installaties door het vroegtijdig testen en debuggen van de controlelogica en het opstellen van escalatiescenario’s (om steeds veilig te blijven werken), vooraleer de fysieke installatie beschikbaar is. In een later stadium biedt de virtuele replica ook heel wat opportuniteiten om de impact van optimalisaties offline uit te testen. Na verloop van tijd kan het dagelijks gebruik van de installatie zodanig geëvolueerd zijn dat een aangepaste controlelogica zich opdringt. De demo opstelling toont een toepassing van virtual commissioning op een demo case waarbij de controlelogica van een machinesturing (vb. Siemens, Beckhoff) gevalideerd wordt op basis van een virtuele replica van de echte machine.

DEMO WAAK (UGENT – Campus Kortrijk)

Hoe kan men moeilijke assemblage- of verpakkingsopdrachten makkelijk maken met cameratechnologie? Welke rol kunnen camera’s spelen in een kwaliteitsproces? Ook benieuwd naar de manier waarop WAAK deze technologie succesvol inzet voor haar specifieke doelgroep?

DEMO SECURE REMOTE ACCESS VAN PRODUCTIEMACHINES EN INSTALLATIES (UGENT – Campus Kortrijk & HOWEST)

Diagnose vanop afstand is een digitale dienst die de meeste machinebouwers en systeemintegratoren op vandaag reeds aanbieden. Dit laat toe om efficiënt in te grijpen bij machinestilstanden of andere interventies. Vaak worden zo onnodige verplaatsingen vermeden en kan de interventietijd sterk gereduceerd worden. Om vanop afstand toegang te krijgen tot productiemachines en -installaties moeten deze via het bedrijfsnetwerk geconnecteerd worden aan het internet. Dit vereist een goede beveiligingsaanpak, dus voldoende aandacht voor Industriële Security. Het resultaat van het onderzoek wordt gedemonstreerd via een aantal demokoffers waarmee de impact van nieuwe hardware/software componenten en netwerkconfiguraties tastbaar voorgesteld wordt.  De demo opstelling illustreert enkele specifieke remote access oplossingen.

OPERATORONDERSTEUNING MET VR/AR (HOWEST)

Hoe kunnen virtual en augmented reality gebruikt worden om de operator te ondersteunen bij het uitvoeren van zijn verschillende taken? Deze demo toont verschillende manieren waardoor de operator efficiënter en effectiever zijn werk kan uitvoeren.

HEXAPOD EN DEMOSTRANDEN PLC VOOR OPLEIDING (VIVES)

Deze hexapod toont aan hoe demostanden kunnen aangestuurd worden via de cloud, terwijl data wordt gelogd. Daarnaast biedt deze demo de opportuniteit om kennis te maken met de verschillende facetten van de PLC-opleiding.

COBOT + OPERATOR MET METING FYSISCHE LOAD VAN DE OPERATOR (FLANDERS MAKE)

Maak kennis met de verschillende opportuniteiten van een collaboratieve robot. Hoe kan deze een operator assisteren tijdens het uitvoeren van verschillende taken. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij de kansen die fysische load metingen kunnen genereren binnen uw bedrijf!